Sticla Control Solar

Home  –  Produse  –  Sticla  – Sticla Control Solar

Sticla cu control solar se utilizează în scopul de a creea interioare cât mai confortabile, diminuand considerabil efectul de seră. 

Astfel se reduc dimensiunile sistemelor de climatizare, deci implicit costurile pentru răcirea încăperilor. In functie de gradul de insorire, de orientarea si suprafata ce trebuie vitrata, utilizatorul va opta pentru cel mai bun compromis intre transmisia luminoasa (TL) si cantitatea de caldura ce patrunde in incapere (factorul solar g).

Zgomotul strazii, santierul din fata usii, trenurile din zona, mediul in care traiti poate fi galagios si deranjant. Acest lucru nu este numai incomod, dar pe termen lung va poate imbolnavi.

Gama vitraje

Gama de geamuri cu control solar cuprinde o varietate de sticle cu diferite grade de protectie solara de culori diverse. 

Cele mai utilizate sticle sunt prezentate in tabelul de mai jos:

Arhitectii si proiectantii se orienteaza deobicei spre sticle ce ofera un grad ridicat de transmisie luminoasa dar care asigura si un grad ridicat de protectie solara.

Noile tehnologii permit obtinerea unor sticle ultra-performante cu un raport intre transmisia luminoasa si factorul solar apropae de 2 (aceasta fiind fizic raportul maxim posibil).

Avantaje

Economie

reducerea gradului de utilizare a aerului conditionat

Versatilitate

in combinatie cu alte sticle poate deveni un geam multifunctional cu proprietati de izolare termica, fonica sau antiefractie

Interioare luminoase

nivel ridicat de transmisie luminoasa asociat cu o  protectie solara performanta (sticlele HS)

Protectie solara

atenuarea efectului orbitor al soarelui

Aspect neutru

pe suport clar isi pastreaza aspectul exterior neutru iar reflexia luminoasa este apropiata de cea a unui vitraj dublu obisnuit

Fisa tehnica

Factorul solar g [%] reprezintă fracţiunea de radiaţie solară incidentă care intră într-o încăpere si este transmisă de sticlă (transmisie + re-emisie energetică a geamului spre încăpere). Aceasta este una dintre caracteristicile esenţiale ale sticlei cu strat de control solar. O valoare mare indică o protectie solara scazuta.

Coeficientul de transmisie luminoasă LT [%] reprezintă procentul de flux luminos transmis direct prin geam. O valoare mică indică o sticlă întunecoasă şi implicit o cameră mai puţin luminată.

Cum functioneaza?

Dupa cum se stie, in afara componentei vizibile, radiatia solara mai cuprinde radiatiile din spectrul infrarosu (sub pragul de vizibilitate) si ultraviolete (peste pragul de vizibilitate) care nu pot fi detectate de ochiul uman dar prin intermediul carora se transmite o buna parte din caldura. Inovatiile tehnologice din ultima perioada au facut posibila apartia unei noi generatii de sticle capabile sa reflecte caldura dar sa perimta trecerea luminii. In figura alaturata este schitat modul in care o raza solara incidenta pe suprafata unui geam se desparte in cele trei componente: reflexie, absorbtie si transmisie. Controlul solar se realizeaza prin modificarea raportului dintre aceste trei componente, fie ca este vorba de radiatia din spectrul vizibil sau din spectrul invizibil.

Call Now Button